In English

Gör en höstutflykt i ett taiga-område

sep 25 14:06 av kommunikationsansvarig

Länsstyrelsen i Värmlands län har genomfört två naturvårdsbränningar i naturreservatet Kittelfältet inom EU-projektet Life Taiga. Här finns nu ett antal nya skyltar på plats längs naturreservatets vandringsled.

Skyltarna har bilder och texter som bland annat berättar hur livet i skogen påverkas av en brand. På en av skyltarna går att läsa om hur döda och skadade träd fylls med liv i form av larver och insekter. De blir i sin tur föda åt en mängd fåglar.

Kittelfältet ligger på Brattforsheden i Filipstads kommun. Naturreservatet är känt för sina många dödisgropar. Dödisgroparna är spår efter den senaste istiden. Vissa av groparna är stora och fyllda med turkost vatten.

Leden genom naturreservatet är lättvandrad. Du passerar genom områden där Länsstyrelsen har genomfört två naturvårdsbränningar. Den ena 2015 och den andra 2020. När du följer leden genom de två bränningsområdena får du en fin inblick i hur snabbt ett område som brunnit återhämtar sig.

Nu närmar sig höstlovet. Passa på att göra ett besök då eller kanske redan nu i helgen!

 

 

  • En vit skylt med text och illustrationer av fåglar och brända träd.
    Foto: Jenny Sander
  • En meterbred stig går genom ett tallandskap. På höger sida om stigen står en skylt på ett träsställ.
    Foto: Jenny Sander
» Till nyhetsarkivet