In English

Coronapandemin påverkar Life Taigas slutseminarium

jun 17 11:56 av kommunikationsansvarig

Omständigheterna kring den rådande coronapandemin gör att förhållandena kring Life Taigas slutseminarium i nuläget är oklart. Klar är dock att seminariet inte blir av i mitten av september som var den ursprungliga planen.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut om att sammankomster på över 50 personer är förbjudna tills vidare gör osäkerheten för vad som kommer att gälla i september är påtaglig. Life Taigas projektgrupp har därför beslutat att inte genomföra slutseminariet i år utan undersöker möjligheten att genomföra det under 2021.

-Vi vill ha det i april och håller på och förhandlar med Kommissionen just nu för att göra det möjligt. Mer än så går inte att säga i dagsläget, säger Niclas Bergius, nationell projektledare för EU-projektet Life Taiga.

Slutseminariet var tänkt att genomföras den 15-17 september. Avsikten är att sprida kunskap om de erfarenheter och lärdo­mar som erhållits under projekttiden, men också att blicka ut och se hur andra länder på norra halvklotet resonerar kring och arbetar med naturvårdsbränning.

» Till nyhetsarkivet