In English

Bränningar planerade i landets norra delar vecka 25

jun 15 8:41 av kommunikationsansvarig

Tre länsstyrelser, Norrbottens, Västernorrlands och Västerbottens, planerar att genomföra naturvårdsbränningar under vecka 25.

Allt hänger på vädret. Om väderprognoserna håller kommer Länsstyrelsen i Västernorrlands län att bränna ett cirka 70 hektar stort område i Jämtgavelns naturreservat under måndagen. Även Länsstyrelsen i Norrbottens län planerar att genomföra en bränning. Norrbottens bränning är planerad att ske i Tolikheden-Karkbergets naturreservat. Där ska ett område på cirka 16 hektar brännas. Den tredje länsstyrelsen som siktar på att få till en naturvårdsbränning är Länsstyrelsen i Västerbottens län. Bränningen är på cirka 30 hektar och fördelad på två delområden i Jättungsmyrans naturreservat.

Jämtgavelns naturreservat på Länsstyrelsen i Västernorrlands läns webbplats

Tolikheden-Karkbergets naturreservat på Länsstyrelsen i Norrbottens läns webbplats

Jämtgavelns naturreservat på Länsstyrelsen i Västernorrlands läns webbplats

» Till nyhetsarkivet