In English

Bränningar planerade i landets norra delar vecka 25

jun 15 8:41 av kommunikationsansvarig

Tre länsstyrelser, Norrbotten, Västernorrlands och Västerbottens, planerar att genomföra naturvårdsbränningar.

Om väderprognoserna håller kommer Länsstyrelsen i Västernorrlands län att bränna ett cirka 70 hektar stort område i Jämtgavelns naturreservat under måndagen. Länsstyrelsen i Norrbottens län planerar att genomföra en bränning i Tolikheden-Karkbergets naturreservat på tisdag. Området som ska brännas är cirka 16 hektar stort. Även Länsstyrelsen i Västerbottens län siktar på att genomföra en bränning på tisdag eller onsdag. Bränningen är på cirka 30 hektar och fördelad på två delområden i Jättungsmyrans naturreservat.

Mer om Jämtgavelns naturreservat på Länsstyrelsen i Västernorrlands läns webbplats

Mer om Tolikheden-Karkbergets naturreservat på Länsstyrelsen i Norrbottens läns webbplats

Mer om Jämtgavelns naturreservat på Länsstyrelsen i Västernorrlands läns webbplats

» Till nyhetsarkivet