In English

Flera planerade naturvårdsbränningar vecka 23

jun 01 11:02 av kommunikationsansvarig

Under juni månads första vecka planerar flera länsstyrelser att genomföra naturvårdsbränningar. Arbetet sker inom EU-projektet Life Taiga. Alla bränningarna kommer att genomföras under strikt kontrollerade former.

Måndag eller tisdag planerar Länsstyrelsen i Västerbottens län att genomföra en naturvårdsbränning i Kammens naturreservat. Reservatet ligger 12 kilometer öster om Ekorrsele i Vindelns kommun.

I Västernorrlands län genomför Länsstyrelsen en naturvårdsbränning i Stormyran-Lommyrans naturreservat. Naturreservatet ligger i Ånge kommun. Området där måndagens bränning genomförs är cirka 36 hektar stort.

Länsstyrelsen i Värmlands län genomför sin andra naturvårdsbränning under 2020. Denna gång i Västersjön i Torsby kommun.

Länsstyrelsen i Kronobergs län planerar att genomföra en naturvårdsbränning under måndagen. Kronobergs bränning kommer att genomföras i Stockmyr-Brännans naturreservat cirka 7 kilometer nordväst om Kosta i Uppvidinge kommun.

Även Länsstyrelsen i Gävleborgs län hade planerat att genomföra en naturvårdsbränning under måndagen i Färnebofjärdens nationalpark. Den bränningen har skjutits fram eftersom förhållanden i länet gör det olämpligt att bränna där just idag. Det gör att Länsstyrelsen i Gävleborgs län istället siktar på att genomföra bränningen under onsdagen.

 

» Till nyhetsarkivet