In English

Naturvårdsbränningar i Västerbottens län 2020

maj 12 12:11 av kommunikationsansvarig

Under årets bränningssäsongen planerar Länsstyrelsen i Västerbottens län att genomföra naturvårdsbränningar i fem kommuner. Eftersom väder och vind påverkar när en bränning går att genomföra är det svårt att långt i förväg säga när arbetet kommer att ske. På Länsstyrelsen Västerbottens webbplats kan du anmäla dig om du vill få information via mejl dagarna innan en bränning.

De områden som Länsstyrelsen i Västerbottens län planerar att genomföra naturvårdsbränningar i är Kammen i Vindelns kommun, Jättungsmyran i Skellefteå kommun, Björnlandets nationalpark i Åsele kommun, Buberget i Storumans kommun och Näsuddsberget och Storsele i Malå kommun. Boende nära dessa områden kan komma att känna av röklukt eller se brandrök beroende på vilken riktning vinden har.

En naturvårdsbränning planeras under lång tid. Till att börja med görs inventeringar av vilka skogar som är lämpliga och där elden gör störst nytta. Säkerheten är viktig. Här kan du läsa mer om säkerhet vid en naturvårdsbränning. Det är även viktigt att få ut information om att en naturvårdsbränning kommer att genomföras. På Länsstyrelsen i Västerbottens läns webbplats kan du läsa mer om de naturvårdsbränningar som kommer att göras i länet och göra en anmälan om att få aktuell information inför bränningen via mejl.

Till Länsstyrelsen i Västerbottens läns webbplats där du kan göra en intresseanmälan.

» Till nyhetsarkivet