In English

Guidad vandring i Brännans naturreservat

aug 19 9:00 av kommunikationsansvarig

Söndagen den 1 september bjuder Länsstyrelsen i Värmlands län in till en guidad vandring i Brännans naturreservat. Turen kommer att gå igenom områden där naturvårdsbränningar genomförts 1997 och 2017, den senare inom projektet Life Taiga.

Naturreservatet ligger i Årjängs kommun cirka 8 km sydväst om Östervallskog. Samling sker vid Holmedals kyrka klocka 14.00 för samåkning till reservatet, eller cirka 14.20 vid reservatets parkering. Personal från Länsstyrelsen i Värmlands län kommer att berätta om bränningarna och visa vad som hänt i skogen sedan det brann. Bitvis är leden smal och terrängen brant. Vandringen beräknas ta cirka tre timmar.

Läs mer om Brännans naturreservat på Länsstyrelsen i Värmlands webbplats.

» Till nyhetsarkivet