In English

Guidad rundvandring i naturvårdsbränd gammelskog utanför Åmsele

aug 12 13:00 av kommunikationsansvarig

På söndag den 18 augusti bjuder Länsstyrelsen i Västerbottens län till en guidad vandring i Stavalidens naturreservat utanför Åmsele. Sommaren 2018 genomförde Länsstyrelsen en kontrollerad naturvårdsbränning i delar av Stavalidens naturskogar som en del i EU-projektet Life Taiga.

Andreas Garpebring, Länsstyrelsen i Västerbottens län, visar den brända skogen och berättar om områdets naturvärden och om brandens ekologiska roll i skogen. Guidningen är gratis och öppen för alla. På Länsstyrelsen i Västerbottens webbplats går det att läsa mer om guidningen, naturreservatet och vilken utrustning som behövs under dagen. Du hittar även vilka tider som gäller och en karta över området. På webbplatsen kan du även anmäla om du vill åka buss till och från naturreservatet. Den anmälan ska dock göras senast 12 augusti.

 

» Till nyhetsarkivet