In English

Två planerade – en skjuts upp

jun 27 10:17 av kommunikationsansvarig

Länsstyrelsen i Jönköpings län hade planerat att genomföra två naturvårdsbränningar inom Life Taiga under fredagen. Nu har man beslutat att den ena, i naturreservatet Nennesmo, skjuts upp.

-Det börjar bli alldeles för torrt på djupet där så vi avvaktar till vi har haft en period med blötväder innan vi gör nästa försök, skriver Johan Rova, projektledare för Life Taiga i Jönköpings län, i ett mejl.

Naturvårdsbränningar måste genomföras när det är torrt i markerna, både av säkerhetsskäl och för att de ska ge önskad naturvårdsnytta. Länsstyrelsernas naturvårdsbränningar genomförs dock inte om det är för torrt, för varmt eller för blåsigt.

Den andra planerade bränningen i naturreservatet Stolpaberg ser dock ut att bli av. Under onsdagen skickade den väderstation som står uppställd i naturreservatet att det kommit drygt sex millimeter regn. Det innebär att de lokala FWI-värdena har sänkt och att perfekta förhållanden kommer att råda för en säker och lyckad bränning under fredagen.

Läs mer på Länsstyrelsen i Jönköpings läns webbplats.

» Till nyhetsarkivet