In English

Många kom på seminarium om skogsbrand

apr 05 13:58 av kommunikationsansvarig

Den 3 april anordnade Länsstyrelsen i Värmland ett välbesökt skogsbrandsseminarium i Karlstad inom ramen för projekt Life Taiga.

Totalt deltog över sextio personer jämt fördelade mellan företrädare för olika myndigheter och kommuner, räddningstjänster och privata entreprenörer med verksamhet riktad mot brand och bränning.

 

  • Föreläsare mellan två storbildsskärmar.
    Lars Ambrosiusson föreläser om erfarenhet av skyddsavbränning vid Trängslet i somras. Foto: Niclas Bergius
  • Rollupp och personer runt ett bord.
    Life Taiga informerade. Foto: Niclas Bergius

 

Jenny Sander på Länsstyrelsen i Värmland och regional projektledare för Life Taiga hade satt ihop ett blandat och mycket lärorikt program. Föredragshållare bjöd bland annat på en rad erfarenheter och kunskap från de många stora skogsbränderna i somras. Detta parades med information om nyttan och behov av planerade naturvårdsbränningar för att ge den hela bilden av brand i skog. Dagen avslutades med en paneldebatt där samtliga föredragshållare diskuterade och svarade på frågor från publiken.

 

Föreläsare framför skärm.
Jenny Sander blickar in i framtiden och pratar om att tända bränningar från luften. Foto: Niclas Bergius

 

-Jag hörde många nöjda röster under dagen från både åhörare och föredragshållare. Stort tack till Länsstyrelsen i Värmland som gjorde denna träff möjlig, säger Niclas Bergius, nationell projektledare för Life Taiga.

 

Bilden som Jenny Sander har i bakgrunden sammanfattar nyttan av naturvårdsbränningar. Foto: Niclas Bergius
» Till nyhetsarkivet