In English

Seminarium i Karlstad om bränder i skog

mar 04 13:06 av kommunikationsansvarig

Länsstyrelsen i Värmland bjuder in till en heldag med föreläsningar, samtal och debatt på temat skogsbränder onsdag den 3 april. Dagen är ett tillfälle för olika aktörer som på skilda sätt arbetar med skogsbränder i Värmland att diskutera hur vi kan samverka för färre vildbränder och säkra kontrollerade bränningar.

Dagen tar sitt avstamp i en föreläsning om Sveriges största kontrollerade bränning, en skyddsavbränning i samband med vildbranden på Älvdalens skjutfält sommaren 2018. Föreläser gör Lars Ambrosiusson, bränningsledare Skogsstyrelsen, och Johan Szymanski, räddningschef Mora Brandkår.

– Intresset att delta är stort, både av de värmländska aktörerna, men även utanför länet. Det finns dock ett antal platser kvar, berättar Jenny Sander som arrangerar seminariet.

Jenny Sander som är bränningsledare på Länsstyrelsens i Värmlands län och regional projektledare i Life Taiga kommer själv att berätta om naturvårdsbränningar i länet. Hon kommer att förklara det naturvårdande syftet, berätta hur en bränning går till och spana in i framtiden.

Utöver detta kommer föreläsare från Stora Enso, Räddningstjänsten Karlstad och Life Taigas nationelle projektledare finnas på plats. Inleder dagen gör Värmlands vikarierande Landshövding Johan Blom. Platsen för seminariet är Scandic Winn i Karlstad.

» Till nyhetsarkivet