In English

LIFE Nature-möte i Finland

jun 19 11:32 av kommunikationsansvarig

Den 11-13 juni deltog Life Taiga i The Nordic Platform Meeting i det vackra Punkaharju i östra Finland. Vid detta årliga möte samlas LIFE Nature-projekt från Norden och Baltikum för att diskutera gemensamma frågor, framgångar och utmaningar kring naturvård och projektledning. Taigas systerprojekt Light & Fire LIFE och Saimaa Seal LIFE arrangerade träffen med bland annat en ångbåtstur på Saimaa-sjön där vi spanade efter vikare, även kallad ringsäl. Konferensen ägde rum vid Finlands stora skogsmuseum Lusto, i vars arboretum landets största tall står.

 

  • Båtdäck och vatten i solnedgång.
    Båttur på Saimaa. Foto: Julia Carlsson
  • Solnedgång över sjö.
    Saimaa-sjön i solnedgång. Foto: Julia Carlsson
  • Kvinna håller om en trädstam.
    Julia Carlsson, biträdande projektledare för Life Taiga, vid Finlands största tall. Foto: David Liderfelt
» Till nyhetsarkivet