In English

Monitor besökte Life Taiga

mar 21 18:17 av kommunikationsansvarig

I dagarna två har Bent Jepsen, EU-projektet Life Taigas monitor, varit på besök på Länsstyrelsen i Västmanlands län. Här har han tagit pulsen på projektet.

Varje Life-projekt har en person, en monitor, som med jämna mellanrum är i kontakt med projekten för att se att allt står rätt till. Life Taigas monitor heter Bent Jepsen. Han kommer ursprungligen ifrån Danmark med bor nu i Lettland. Bent har arbetat med LIFE sedan 2002 och är just nu monitor för tre svenska och sex danska Life-projekt.

-Det bästa med att mitt arbete är att jag möter människor som är engagerade, som brinner för naturvård och som uträttar något konkret, säger Bent Jepsen

Under de här två dagarna har alltså Bent träffat projektledningen för Life Taiga och tittat över ekonomin och de åtgärder som ska genomföras i projektet. Han har kunnat konstaterat att det ännu inte genomförts så många naturvårdbränningar som planerat, och att orsaken har varit dåliga väderförhållanden de två senaste somrarna. Under dagarna har diskussioner förts om projekttiden ska och kan förlängas. En fråga som Bent kommer att ta med sig till EU.

Ett besök i fält stod även på schemat. Men då det västmanländska snötäcket är djupt i de områden där naturvårdsbränningar genomförts bar färden av till naturreservatet Hälleskogsbrännan. Reservatet är en del av det område som drabbades av den stora skogsbranden sommaren 2014.

 

  • Två personer strå i ett utsiktstorn och blickar ut över ett snöigt landskap.
    I Hälleskogsbrännans utsiktstorn på Grävlingsberget.
  • Tre personer i ett vindskydd av trä.
  • Två personer vid informationstavlor.
» Till nyhetsarkivet