Warning: include(): Filename cannot be empty in /www/webvol13/fz/d5s9oqkyk6bu97p/lifetaiga.se/public_html/wp-content/themes/taiga/3-organisms/header/organism.php on line 5

Warning: include(): Failed opening '' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol13/fz/d5s9oqkyk6bu97p/lifetaiga.se/public_html/wp-content/themes/taiga/3-organisms/header/organism.php on line 5

Gymnasieelever från Linnédagarna 2017 i Taigaskogen

Okt 02 11:17 av kommunikationsansvarig

Linnédagarna vänder sig till gymnasieelever med ett stort intresse för biologi. Projektet har arrangerats varje år sedan 1967 på olika platser i Sverige. Under fyra dagar får ett 50-tal elever möjlighet att fördjupa sig i ämnet biologi. Dagarna varvas med föreläsningar och exkursioner om ekologi, naturvård och modern biologisk forskning. Under en halv dag i slutet av september besökte eleverna Natura 2000-området Römyren mellan Kopparberg och Bredsjö för att lära sig om naturvårdsbränning.

Åsa Forsberg och Kjell Store, regionala projektledare för Life Taiga i Örebro län, mötte upp eleverna i skogen. De berättade att i Römyren genomfördes en cirka 40 hektar stor naturvårdsbränning inom EU-projektet Life Taiga sommaren 2016. De båda projektledarna förklarade för eleverna hur en bränning går till och varför elden är nödvändig för skogen.

Eleverna fick sedan ge sig ut i området för att själva undersöka en obränd och en bränd yta och dokumentera de skillnader de kunde upptäcka.

 

  • Foto: Kjell Store
  • Foto: Kjell Store
  • Foto: Kjell Store
  • Foto: Kjell Store
  • Foto: Kjell Store
  • Foto: Kjell Store
  • Foto: Kjell Store
» Till nyhetsarkivet