In English

Bränningsplanering i snöfall

maj 10 15:36 av kommunikationsansvarig

Våren är kontrasternas tid, inte minst när man ser vad som pågår just nu i Taigaprojektet. För medan det redan har genomförts en bränning i Östergötland så var delar av Taigabesättningen i Jämtland ute i snöoväder och planerade en av sommarens bränningar, den i Lungsjöskogen i Bräcke kommun.

 

Sex personer på en höjd i en skog.
Snön faller 9 maj i Lungsjöskogens naturreservat.

 

Gruppen diskuterade avgränsningar, vart pumpar ska placeras och vilka förberedande huggningar som behöver göras.

-Snön föll, bitvis ymnigt, men vi känner glädje och inspiration inför sommaren och hoppas kunna genomföra denna och ännu en bränning om bara temperaturen stiger och ger oss bra förhållanden, säger Hanna Triumf, regional projektledare för Life Taiga i Jämtlands län.

 

 

 

Myr.

 

Läs mer om naturreservatet på Länsstyrelsen i Jämtlands läns webbplats

» Till nyhetsarkivet