In English

Taiga lyftes av Europeiska Kommissionen

nov 18 7:50 av kommunikationsansvarig

I oktober genomfördes en konferens i Vilnius, Litauen med fokus på skogliga miljöer kopplat till Natura 2000. Under seminariet höll Europeiska Kommissionen en presentation där goda exempel på Life-projekt med fokus på skog framhölls. Av 42 möjliga projekt runt om i Europa så lyfte Kommissionen bland annat Taiga. Två av de goda exemplen handlade dessutom om naturvårdsbränning.

-Glädjande nog som blev både Life Taiga och finska Light & Fire omnämnda med bild som goda exempel, känns riktigt bra att få med två av fyra möjliga projekt sett till det goda urvalet, säger Niclas Bergius

 

Storbildsskärm med text och bilder.
Foto: Andreas Wedman

 

Kommissionen är EU:s verkställande organ och offentliga förvaltning. Kommissionen föreslår nya EU-regler och genomför politik och program.

» Till nyhetsarkivet