In English

Gymnasieelever lärde sig mer om naturvårdsbränning

maj 18 9:52 av kommunikationsansvarig

När Länsstyrelsen i Östergötland genomförde naturvårdsbränningen i Kärnskogsmossen den 10 maj fanns 14 elever från Vretagymnasiets skogslinje med i skogen.

Magnus Melander, Taigas regionale projektledare i Östergötland, berättade om Life Taiga för eleverna. De fick se hur en naturvårdsbränning går till och samtidigt lära sig vilken nytta den gör för djur och natur. 

-Eleverna hade många frågor om hur arbetsmarknaden ser ut för arbetet med naturvårdsbränning och vad lönen är. De tyckte det såg ut som ett intressant jobb – men att det såg tungt ut att bära slang ute i skogen, berättar Magnus Melander.

 

  • En grupp unga människor vid en vattenslang i skogen.
  • En man med röd skjorta och tändkanna i handen står böjd framåt. Han tänder gräset på marken.
» Till nyhetsarkivet