In English

Erik Hellberg Meschaks – om naturvårdsbränning då och nu

apr 28 9:56 av kommunikationsansvarig

Erik Hellberg Meschaks från Naturvårdsverket gav under torsdagsförmiddagen en tillbakablick på naturvårdsbränning i Sverige. Han berättade för Taigas regionala projektledare att från början var det mer administration än action. Sakta men säkert växte dock en skötselstrategi fram.

Han berättade att han blev väldigt glad över att se ansökan om Life Taiga. Framförallt för att han ansåg att det var ett genomtänkt projekt.

Framtiden

Erik Hellberg Meschaks säger att han är imponerad över vad som genomfördes i projektet under 2015 – trots att det var en ganska risig säsong där många potentiella bränningsdagar regnade bort. Han ser fram mot den kommande säsongens bränningar och vad som kommer att genomföras då.

– I och med projektet Life Taiga går naturvårdsbränning från att vara något udda och speciellt till att vara något normalt, säger Erik Hellberg Meschaks.

 

  • Man i grå tröja, glasögon och kort mörkt hår.
» Till nyhetsarkivet