In English

Vårtecken i Taiga

apr 22 11:21 av kommunikationsansvarig

I takt med att snön smälter bort och blommorna slår ut närmar sig inte bara våren och sommaren utan även årets naturvårdsbränningssäsong. Ett säkert tecken på det är att Länsstyrelserna i de 14 län som samverkar i Life Taiga-projektet sätter upp informationsskyltar runt områden där man planerar att genomföra naturvårdsbränningar i sommar.

Under fredagen kom ett 15-tal skyltar upp i området kring Römyren mellan Kopparberg och Bredsjö. Om allt går som planerat, det vill säga om väder och vind är gynnsamma, kommer Länsstyrelsen i Örebro att göra länets sista bränning inom Taiga-projektet i sommar.

Här kan du se ett bildspel från Örebro läns naturvårdsbränningar sommaren 2015.

 

Kvinna med långt mörkt hår sätter upp ett informationsblad på en trädstam.
Här sätter Länsstyrelsen i Örebro upp en informationsskylt om sommarens naturvårdsbränning i trakterna kring Römyren.
» Till nyhetsarkivet