In English

Vad hände i Life Taiga i Kronobergs län under 2015?

mar 02 10:22 av kommunikationsansvarig

Vi är nu inne på år två i det femåriga naturvårdsprojektet Life Taiga. I projektet deltar 14 län som tillsammans ska genomföra ungefär 120 naturvårdsbränningar under hela projekttiden.

Just nu under vinterhalvåret pågår arbetet med att planera sommarens bränningar och att reflektera över och dra lärdom av bränningssäsongen 2015. För det var en regnig sommar som ställde till det i flera län. Tanken var att genomföra tre naturvårdsbränningar i Kronobergs län. Nu blev det istället bara en, i Våraskruvs naturreservat i Uppvidinge kommun.

-Life Taiga ger oss på Länsstyrelserna en stor möjlighet att gynna arter som är beroende av en skogsbrand för att överleva. Vår största utmaning i det här projektet är att planera bränningen med största möjliga säkerhet och att samtidigt få ett bra resultat som gynnar den biologiska mångfalden. Jag ser fram emot en ny bränningssäsong och att få se resultatet i de ytor som vi naturvårdsbränner, säger Emil Persson som är Taigas regionala projektledare i Kronobergs län.

 

» Till nyhetsarkivet