In English

Guidad tur i naturvårdsbränt område i Västerbotten, söndag den 4 oktober

okt 01 11:32 av kommunikationsansvarig

Söndagen den 4 oktober ordnar Länsstyrelsen Västerbotten en guidad tur i Sjulsmyrans naturreservat som naturvårdsbränts för att gynna den biologiska mångfalden.

Vi kommer att besöka två brända områden, ett som brändes 2011 och ett som brändes i somras. Vi kommer att se skogar som är alldeles nybrända, skogar som brunnit för några år sedan samt skogar som inte brunnit på mycket länge.

På guidningen berättar Andreas Garpebring från Länsstyrelsen Västerbotten om brandens betydelse för skogens mångfald. David Rönnblom, bränningsentreprenör från Pyrola Skog AB, berättar hur en naturvårdsbränning går till.

Guidningen börjar 11.00 håller på fram till ca 14:00.

 

 

 

 

 

Meterhöga lågor bland tallar.
» Till nyhetsarkivet