In English

Framgångsrik helg för projektet!

jul 07 9:24 av kommunikationsansvarig

Efter en rätt blöt försommar har projektet äntligen kommit igång på allvar. Den värmevåg som bredde ut sig över stora delar av landet under förra veckan torkade upp skog och mark och gjorde det möjligt för flera av projektlänen att genomföra sina första kontrollerade naturvårdsbränningar för säsongen.

Örebro län genomförde två bränningar i Ställbergsmossens naturreservat. Här kan man lyssna på Åsa Forsberg när hon blir intervjuad av P4 Örebro.

Länsstyrelsen i Västernorrland genomförde också två bränningar. I P4 Västernorrland förklarar projektledaren ett av syftena med varför vi bränner.

I Gävleborgs län genomfördes totalt tre naturvårdsbränningar där länsstyrelsen stod för två bränningar (Lomtjärn och Korpimäki) och entreprenörer för den sista (Djupsjön). Hela Hälsingland passade på och intervjua Andreas Wedman som är regional projektledare vid länsstyrelsen i Gävleborg.

Under fredagen utförde Länsstyrelsen Värmland en bränning i Brattforshedens naturreservat. Dick Östberg, regional projektledare för Värmlands länsstyrelse blev intervjuad av P4 Värmland.

 

Bilden nedan är från en bränning som Länsstyrelsen Dalarna genomförde i området Haftahedarna.

 

En man klädd i gul skjorta, mörka byxor och gul hjälm går upp för en mossog slänt. Mannen droppar brinnande vätska på marken.
» Till nyhetsarkivet