In English

Dalarna värd för sista projektledarträffen

sep 29 15:33 av kommunikationsansvarig

I mitten av september samlades de regionala projektledarna inom EU-projektet Life Taiga för en träff i Dalarna. Under tre dagar besökte de flera områden där naturvårdsbränningar har genomförts inom projektet. Dessutom tittade deltagarna även på ytor där det gjorts andra naturvårdande åtgärder.

Naturvårdsbränning har varit den dominerande naturvårdande åtgärden inom projektet Life Taiga. Från starten 2015 tills i år har cirka 120 bränningar genomförts. Men naturvårdsbränning har inte varit den enda naturvårdande åtgärden. I flera län har andra åtgärder genomförts. Att skapa sandblottor och stängsla in ytor är två exempel. Dessa åtgärder är naturvårdande komplement till bränningarna. Under projektledarträffen i Dalarna besökte deltagarna olika områden där just de två åtgärder genomförts.

 

 • Ryggtavlan på en svartklädd man med blont hår som håller upp en kamera. mannen står vis en stor sandig ytan kantas av sotiga tallstammar.
  Foto: Niclas Bergius
 • Ett tiotal personer står eller sitter på en stor sandig markyta. Runt om finns tallar med sotiga trädstammar.
  Foto: Niclas Bergius
 • Sex personer, flera med armarna i kors, står vid tre skyltar
  Foro: Niclas Bergius
 • Fem personer står vid ett manshögt stängsel mitt ute i skogen. På stängslet hänger en skylt.
  Foto: Niclas Bergius

 

Flera åtgärder hade vidtagits för att följa rådande rekommendationer kring att begränsa smittspridning av coranaviruset. Bland annat genomfördes alla aktiviteter utomhus.

Projektledarträffen var den sista inom Life Taiga.

» Till nyhetsarkivet