In English

Naturvårdsbränning i Uppvidinge kommun 13 maj

maj 12 13:54 av kommunikationsansvarig

Länsstyrelsen i Kronobergs län planerar att genomföra en naturvårdsbränning i naturreservatet Bockaskruv i Uppvidinge kommun i morgon, lördagen den 13 maj. Tändningen är beräknad att starta runt tolvtiden och sedan pågå under eftermiddagen. Bränningen kommer att avslutas under kvällen och sedan efterbevakas tills ingen glöd eller rök syns.

Väderprognosen för lördagen säger att det kommer att blåsa sydostliga vindar som senare övergår i ostlig riktning. Det innebär att röken från bränningen sannolikt går mot områden med få boende i närområdet.

 

Karta.
Karta över naturreservatet och dess omgivning.

 

Syftet med bränningen i Bockaskruv är att minska mängden gran och öka ytan men lövskog i reservatet. När mossan brunnit bort kommer björk och asp att spira och området blir attraktivt för hackspettar och insekter. Med färre granar kommer skogen att bli ljusare och varmare. De flesta tallarna förväntas överleva branden.

Här kan du läsa mer om naturreservatet Bockaskruv.

 

» Till nyhetsarkivet