In English

Studenter lär sig naturvårdsbränning

mar 07 11:10 av kommunikationsansvarig

Förra veckan fick Göteborgs universitet besök av Life Taiga. Det var Johan Rova, ansvarig för Taiga-projektet i Jönköpings län, som var inbjuden att föreläsa om naturvårdsbränning för studenterna på universitets kurs i naturvårdsbiologi.

 

En man med skägg och glasögon pekar leende på en whiteboard.
Johan Rova, regional projektledare för Life-Taiga i Jönköpings län

 

Föreläsningen handlade om hur länsstyrelserna arbetar med att planera och genomföra bränningar i sina skyddade områden. Studenterna fick även möjlighet att prova hur en värmekamera fungerar och känna på slangar och slangkopplingar. Dagen avslutades med en gruppövning där studenterna utifrån kartor och skötselplaner fick fundera på lämpliga bränningsområden i olika naturreservat. Utifrån vad som sagts vid förmiddagens föreläsning fick de sedan resonera kring säkra brandgränser, utrustningsbehov, information till närboende och lämpliga vindförhållanden för bränning i de olika områdena.

-Det var ett gäng intresserade studenter, och de var väldigt duktiga på gruppövningen, säger Johan Rova.

 

» Till nyhetsarkivet